Från kaos till kraft!

Välkommen att ta del av Annkis formula De 3 S:en!

De 3 S:en, SKAKA, SUCKA och SKRATTA är 3 oerhört effektiva tekniker för ditt hormonsystem och ditt välbefinnande som kvinna. De kommer hjälpa dig att släppa stress och få kroppen att utsöndra välgörande hormoner och signalsubstanser som direkt påverkar ditt humör, känslor och kropp på ett mycket positivt sätt. Med regelbundet utövande kan du ta dig från kaos till kraft, glädje och massa energi!

Sätt igång och ladda ner ljudfilen här:

Om här får du matig och mustig fakta om de oerhörda effekterna av att dagligen skaka, sucka och skratta! WOW på det!

SKRATTA!
Att skratta är helt klart en universell mirakelmedicin, även utifrån ett medicinskt perspektiv.

Skrattet aktiverar en mängd fantastiska processer, hormoner och signalsubstanser i kroppen och det hjälper dig att bli både friskare och klarare i dina tankar. Förbättringarna är dessutom medicinskt bevisade!

Detta har forskare kommit fram till när det gäller skratt:
– skrattet hämmar tillskottet av stresshormoner
– du får bättre minne
– lär dig nya saker lättare
– löser enklare problem som kan uppstå i tillvaron
– minskar risken för depression

När vi skrattar utsöndrar kroppen endorfin. Endorfin är ett peptidhormon som kroppen tillverkar själv och som lindrar smärta, det ses som kroppens eget morfin. Endorfin utsöndras även av motion, dans, sex och förälskelse.

När du skrattar utsöndras även ett hormon/signalsubstans som heter dopamin, som även kallas lyckohormonet. Även det utsöndras när vi motionerar, dansar eller har sex.

Ett skratt gör även att du blir mindre spänd i kroppen. Dina magmuskler arbetar för fullt och spänningar i nacke och axlar minskar.

När magmusklerna arbetar så intensivt så påverkas naturligtvis även de inre organen. Blodet strömmar till snabbare och det påverkar matsmältningen och lungkapaciteten. Och det kommer i sin tur att påverka ditt immunförsvar vilket innebär att du blir mer skyddad. mot sjukdomar och att du återhämtar dig snabbare från en sjukdom.

WOW; WOW ; WOW! Inte konstigt att det finns en yogaform som bara ägnar sig att skratta: Skratt yoga!

SUCKA!
Enligt forskning så suckar vi spontant ca 12 gånger i timmen. Det är en livsuppehållande reflex som styrs av hjärnan och som påverkar kroppens syre- och koldioxidupptagning. Om man inte suckar var femte minut eller så, kommer alveolerna långsamt kollapsa och orsaka lungproblem.

Att sucka är också ett sätt för oss att släppa taget, en sorts  känslomässig återställningsknapp som sker när vi ger upp något. Vi suckar när vi är i en situation vi inte kan kontrollera eller lösa. Sucken hjälper oss då att släppa taget och gå vidare.
En djup suck stimulerar även vagusnerven som styrs av det parasympatiska nervsystemet som har med avkoppling och känsla av välbefinnande att göra.

Att sucka frigör oxytocin som gör oss lugna och avslappnade. Och inte bara vi själva – även de omkring oss kommer få ett ökat oxytocinpåslag. Och visst stämmer det? Att vi alla slappnar av när någon suckor loss?

SKAKA!
Att skaka är en naturlig respons på extrem stress. Det är så djuren tar hand om stress och det är även så vi människor tar hand om stress. Kanske har du själv varit så rädd någon gång att du börjat skaka?

Dr. David Berceli, traumaspecialist, jobbade i årtionden med internationellt biståndsarbete i Afrika och Mellanöstern. Han observerad att vilda djur och småbarn, efter en traumatisk upplevelse “skakar ut” stressinducerad muskelspänning genom skakningar. Han såg även att vuxna människor inte gjorde det och drog slutsatsen att vi i vuxen ålder undertrycker den skakande reflexen pga av att det anses socialt oacceptabelt. Han såg att kraftig stress lagrar muskelspänningen i kroppen i dagar, månader, till och med årtionden, vilket resulterar i ökad ångest och fysisk smärta. Att skaka spontant är en del av Kundaliniyogan och du hittar det som teknik i många pass.

Är du övertygad?
Ladda ner ljudfilen HÄR så gör vi det tillsammans!