Om du förväntar dig att omvärlden ska GÖRA DIG LYCKLIG så kommer du ständigt hamna i olycka.

Enligt vedaskrifterna kommer livet ge dig 50% njutning och 50% smärta.
Därmed inte sagt att livet kommer vara 50% glädje och 50% lidande – där kommer vår inställning in och drar siffrorna upp eller ner.

Det är ingen annans uppgift att göra dig lycklig – varken din partner, dina barn, statsministern, Gud, din arbetsgivare eller underhållningsindustrin. Det är din uppgift.

Om du tycker att du har ett helt och fullt fantastiskt liv betyder det antagligen inte att dagarna är 100% njutbara, utan att du har en positiv attityd till det, inte kräver att det ska vara på något exakt sätt hela tiden och har en förmåga att leva i tillit och flöde.

En yogi är linjerad med sitt svadharma (sin livsväg, sitt kall och sitt hjärtas längtan) och använder smärtsamma upplevelser längs vägen som en sadhana – en möjlighet att träna på att vara i kärlek, närvaro och avslappning även under intensiv press.

Denna attityd har jag med mig när jag går ur sängen tidigt på morgonen trots att det är bekvämt att ligga kvar; när jag kliver in i den kalla duschen; när jag gör mina 108 grodor och andra inte helt behagliga övningar. Det är en möjlighet att stanna i en positiv attityd och sätta en ton av ödmjukhet och tillit inför dagen.